hero

Scios Scope 10 keuring

De SCIOS Scope 10-inspectie is een grondige beoordeling van elektrisch materieel op basis van de NTA 8220-norm, een inspectiemethode die in 2017 specifiek is ontwikkeld om het brandrisico in elektrische installaties te evalueren. Deze keuring vormt een essentieel onderdeel van de veiligheidscontroles die door verzekeraars en inspecteurs worden uitgevoerd.

Wat is SCIOS Scope 10?

De SCIOS Scope 10-keuring is cruciaal voor het waarborgen van de brandveiligheid van uw bedrijfspand. Tijdens de Scope 10-inspectie wordt niet alleen het elektrisch materieel zelf bekeken, maar ook worden potentiële risico’s rondom elektrische apparaten en aangesloten machines zorgvuldig geëvalueerd. Onze gecertificeerde inspecteurs zorgen ervoor dat uw systemen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, waardoor u met een gerust hart kunt opereren.

 

 

Waarom een SCIOS Scope 10-inspectie?

Een SCIOS Scope 10-inspectie is van essentieel belang om verschillende redenen:

 

Minimaliseer risico’s: Door een grondige Scope 10-inspectie worden potentiële brandrisico’s in uw elektrische installaties geïdentificeerd, waardoor de kans op kostbare schade aanzienlijk wordt verkleind.

 

Verzekeringsvereisten: Veel verzekeringsmaatschappijen eisen een geldige Scope 10-inspectie voor bedrijfspanden, vooral in het geval van uitgebreide elektrische systemen. Het niet voldoen aan deze vereisten kan tot gevolg hebben dat bij schade door slecht onderhouden of defecte elektrische installaties de uitkering beperkt wordt of zelfs volledig vervalt.

 

Duurzaamheid: Investeer in kwaliteitsborging met Scope 10-inspecties, zodat uw installaties voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Door mogelijke problemen tijdig aan te pakken, beschermt u de duurzaamheid van uw bedrijfsmiddelen en minimaliseert u ongeplande stilstand.

 

 

Hoe werkt de SCIOS Scope 10 keuring?

 

Bij een SCIOS Scope 10 inspectie doorlopen we een grondige procedure, vanaf het initiële advies tot aan de definitieve rapportage. We streven naar een inspectie die voldoet aan de vereiste normen en regelgeving. Onze bekwame inspecteurs maken gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder thermografische scans en gedetailleerde metingen, om nauwkeurige gegevens te verzamelen en mogelijke risico’s te identificeren.

 

Onze Scope 10 inspectie omvat: 

 

  • Uitgebreide controle van alle elektrische systemen
  • Identificatie van risicovolle apparatuur en mogelijke problemen
  • Geavanceerde thermografische analyse van potentiële brandhaarden
  • Nauwkeurige metingen van cruciale veiligheidsindicatoren
  • Gedetailleerde testrapportage en aanbevelingen voor verbeteringen

Onze inspectiemethoden zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw elektrische installatie niet alleen aan de veiligheidsnormen voldoen, maar ook bestand is tegen potentiële brandgevaren. Na een succesvolle Scope 10 inspectie ontvangt u het SCIOS Scope 10-certificaat, wat aangeeft dat uw installatie aan de vereiste standaarden voldoet. Zo kunt u met een gerust hart uw bedrijf draaiende houden.

Hoe lang is een Scope 10-inspectie geldig?

 

De geldigheidsduur van een Scope 10-inspectie varieert doorgaans tussen de 3 en 5 jaar, afhankelijk van de staat van de elektrische installatie. Het is raadzaam om deze termijn te controleren in uw verzekeringspolis, aangezien deze vaak specifieke richtlijnen bevat met betrekking tot de geldigheidsduur van de keuring. Aangezien elektrische installaties in de loop der tijd veranderingen kunnen ondergaan, is het regelmatig laten uitvoeren van keuringen essentieel om de veiligheid van de installatie te waarborgen en potentiële risico’s te minimaliseren.

 

 

Wat kost een scope 10 inspectie?

 

Wat betreft de kosten voor een Scope 10-inspectie, zijn er verschillende elementen die een rol spelen bij het bepalen van de totale prijs. De omvang van de installatie, het type apparatuur dat wordt geïnspecteerd en de complexiteit van de locatie zijn allemaal van invloed op de uiteindelijke prijs. Voor een nauwkeurige prijsopgave neem contact met ELIQ op, een erkend inspectiebedrijf, dat u een gedetailleerde offerte verstrekt op basis van uw specifieke behoeften.

 

 

Waarom Kiezen voor ELIQ?

 

Bij ELIQ zetten we ons in voor transparantie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Onze centrale belofte is dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Wij zijn uw one-stop-shop voor advies, inspectie en energiebeheer.

 

 

Meer weten over de Scope 10 keuring?

 

Klaar om de veiligheid van uw elektrische installaties te waarborgen? Laat ons u helpen met een professionele SCIOS Scope 10-inspectie. Neem nu contact met ons op via het onderstand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact met u op om uw specifieke behoeften te bespreken.

 

 


    Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring

    Offerte aanvragen Binnen 24 uur Direct bellen Offerte aanvragen