hero

Scios Scope 8 keuring

Het Scope 8 inspectieprotocol is in het leven geroepen door Stichting SCIOS, de leidende brancheorganisatie voor certificatieregelingen met betrekking tot elektrische apparatuur. Eliq heeft de kennis, ervaring en expertise in huis om uw elektrische installaties te inspecteren, onderhouden en beheren volgens de geldende normen en voorschriften.

 

Wat is Scope 8?

Overheid en verzekeringsmaatschappijen eisen strikte naleving van veiligheidsnormen voor elektrische installaties, zoals vastgelegd in de Arbowet. De SCIOS Scope 8 inspectie is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan deze normen. Deze normen stellen dat uw elektrische installatie veilig moet zijn voor iedereen die ermee in aanraking komt. Een Scope 8 inspectie is dan ook gericht op het waarborgen van de persoonlijke veiligheid binnen uw pand. Met een SCIOS Scope 8 inspectie en keuring maakt u deze veiligheid aantoonbaar.

Het Scope 8 inspectieprotocol is in het leven geroepen door Stichting SCIOS, de leidende brancheorganisatie voor certificatieregelingen met betrekking tot elektrische apparatuur.

Waarom een SCIOS Scope 8 keuring?

Een SCIOS Scope 8 keuring is essentieel voor zowel de veiligheid als het voldoen aan de Arbowet. Het uitvoeren van de keuring minimaliseert de kans op elektrische schades en voldoet aan de wettelijke zorgplicht.

 

Doel van deze inspectie is het controleren of een elektrische installatie voldoet aan de technische en veiligheid voorschriften (NEN 1010 – NEN 3140). U voorkomt grote schade door op tijd eventuele gebreken te ontdekken en daarmee komt de bedrijfscontinuïteit niet in gevaar. Het resultaat is dat uw installatie langer meegaat.

 

Daarnaast kan een Scope 8 keuring vaak een vereiste zijn binnen uw verzekeringspolis.

Hoe werkt de SCIOS Scope 8 keuring?

Van het eerste advies tot en met de uiteindelijke rapportage, we hanteren een gestructureerde aanpak die ervoor zorgt dat elke inspectie grondig en volgens de regels wordt uitgevoerd. Onze gekwalificeerde inspecteurs maken gebruik van de nieuwste technologieën zoals thermografische scans en data loggers om betrouwbare data te verzamelen.

Na al onze inspecties ontvangt u een uitgebreid inspectierapport met gevonden risico’s en eventuele aanbevelingen voor het verbeteren van uw installaties. Al onze inspecties en rapportages voldoen aan de eisen van verzekeringsmaatschappijen.

Onze Scope 8 inspectie omvat:

  • Visuele inspectie van schakel- en verdeelinrichtingen.
  • Metingen en beproevingen van de elektrische installatie.
  • Gedetailleerd inspectierapport.
  • Herstelverklaring indien nodig.
  • Beoordeling van herstelwerkzaamheden door een erkende installateur.

Voor wie is het bedoeld?

Wanneer uw medewerkers met elektrische installaties werken, bent u verplicht vanuit de Arbowet om periodiek een Scope 8 keuring te laten uitvoeren.

De keuring is van toepassing op diverse soorten elektrische installaties, van kantoorruimtes tot industriële omgevingen. Het is dus niet alleen relevant voor bedrijfseigenaren maar ook voor installatieverantwoordelijken en NEN 3140 keurmeesters.

Scope 8 keuring van een elektrische installatie

Hoe lang is een Scope 8 keuring geldig?

De geldigheid van een Scope 8 inspectie varieert doorgaans tussen de 3 en 5 jaar. Verschillende factoren zoals leeftijd van de installatie en bedrijfsomstandigheden spelen hierin een rol. Wilt u weten hoe lang de inspectie geldig is in uw situatie? Neem contact met ons op.

Waarom Kiezen voor ELIQ?

Bij ELIQ zetten we ons in voor transparantie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Onze centrale belofte is dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Wij zijn uw one-stop-shop voor advies, inspectie en energiebeheer

 

Meer weten over de Scope 8 keuring?

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan voor uw scope 8 keuring.

Binnen 24 uur nemen we contact met u op om uw specifieke behoeften te bespreken.

     Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring

    Offerte aanvragen Binnen 24 uur Direct bellen Offerte aanvragen