hero

Scope 12 Zonnepanelen Inspectie

Het Scope 12 inspectieprotocol is ontwikkeld door Stichting SCIOS, dé vooraanstaande brancheorganisatie voor certificatieregelingen met betrekking tot zonnestroominstallaties. Eliq beschikt over de kennis, ervaring en expertise om uw zonnestroominstallaties te inspecteren, onderhouden en beheren volgens de geldende normen en voorschriften.

Wat is Scope 12?

De SCIOS Scope 12 inspectie, is de sleutel tot het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van uw zonnestroominstallatie. In 2019 is deze inspectie in het leven geroepen als reactie op aanhoudende zorgen over de betrouwbaarheid van zonnepaneel-installaties. Voorheen bestonden er diverse normen voor zonnepaneel-installaties. SCIOS Scope 12 heeft alles samengebracht tot één duidelijke richtlijn.

 

De twee vormen van SCOPE 12 inspecties

 

Eerste Bijzondere Inspectie (EBI): Als uw zonnestroominstallatie nog niet eerder aan een Scope 12 inspectie is onderworpen, is een EBI vereist. Dit grondige onderzoek geeft een diepgaand inzicht in de staat van uw installatie.

 

Periodieke Inspectie (PI): Na de initiële EBI moet uw zonnestroominstallatie elke 3 tot 5 jaar opnieuw worden geïnspecteerd om te waarborgen dat deze blijft voldoen aan de geldende normen en veiligheidsvoorschriften.

 

Een Scope 12 inspectie omvat een nauwkeurige visuele inspectie van uw installatie, van de hoofdaansluiting tot aan de omvormer(s), zowel op de DC- als AC-zijde. Dit grondige proces is van belang om eventuele problemen op te sporen en te garanderen dat uw zonnestroominstallatie veilig en efficiënt blijft functioneren.

 

Door te voldoen aan de Scope 12 richtlijnen, toont u aan dat uw installatie voldoet aan de hoogste normen voor brandveiligheid, elektrische veiligheid en correcte constructie en uitvoering. Een SCIOS Scope 12 inspectie biedt u gemoedsrust en verzekert u van de betrouwbaarheid en topprestaties van uw zonnestroominstallatie.

Waarom een SCIOS Scope 12 Inspectie?

Een SCIOS Scope 12 Inspectie is van essentieel belang om meerdere redenen:

 

Veiligheid: Het voornaamste doel van Scope 12 is het minimaliseren van brandrisico’s. Zonnepaneelinstallaties die slecht zijn geïnstalleerd of onderhouden, kunnen ernstige brandgevaren opleveren. Door een Scope 12 inspectie uit te voeren, waarborgt u de veiligheid van uw installatie en de werkomgeving.

 

Verzekeringseisen: Veel verzekeringsmaatschappijen stellen een geldige Scope 12 inspectie als vereiste voor zonnestroominstallaties, vooral wanneer u meer dan 40 panelen heeft. Het niet voldoen aan deze vereisten kan leiden tot complicaties bij het afsluiten van een verzekering.

 

Kwaliteitscontrole: De groeiende populariteit van zonnepanelen heeft helaas geleid tot installaties van lage kwaliteit. Deze installaties brengen niet alleen brandrisico’s met zich mee, maar kunnen ook andere problemen veroorzaken. Scope 12 inspecties zorgen ervoor dat uw installatie voldoet aan de vereiste normen voor kwaliteit en veiligheid.

 

Hoe werkt de SCIOS Scope 12 keuring?

Bij de SCIOS Scope 12 keuring hanteren we een gestructureerde aanpak, van het eerste advies tot en met de uiteindelijke rapportage. Deze aanpak garandeert een grondige en regelconforme inspectie. Onze deskundige inspecteurs maken gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder thermografische scans en data loggers, om nauwkeurige en betrouwbare gegevens te verzamelen.

 

Onze Scope 12 inspectie omvat:

 

  • Visuele inspectie van zonnestroominstallaties
  • Metingen en beproevingen van de elektrische installatie
  • Gedetailleerd inspectierapport
  • Herstelverklaring indien nodig
  • Beoordeling van herstelwerkzaamheden door een erkende installateur

 Onze inspectiemethoden zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw zonnestroominstallatie niet alleen veilig is, maar ook efficiënt en volgens alle geldende voorschriften functioneert. Bij het afronden van een succesvolle Scope 12 inspectie ontvangt u het SCIOS Scope 12 certificaat, wat aantoont dat uw installatie aan de hoogste normen voldoet. U kunt met vertrouwen blijven genieten van uw zonnestroomvoorziening.

Voor wie is scope 12 inspectie bedoeld?

 

Scope 12 inspecties zijn van groot belang voor zowel bedrijven als particulieren die zonnestroominstallaties bezitten. Deze inspecties zijn vooral cruciaal voor eigenaren van installaties met meer dan 40 panelen en voor degenen wiens verzekeringsmaatschappij een inspectie vereist.

Of u nu een bedrijfseigenaar bent die investeert in duurzame energiebronnen of een particulier die zijn huishouden van groene stroom voorziet, Scope 12 inspecties bieden gemoedsrust en zekerheid. Ze waarborgen de veiligheid en efficiëntie van uw zonnestroominstallatie, zodat u kunt blijven genieten van de voordelen van zonne-energie zonder zorgen.

Dus, of u nu een grote zonnestroominstallatie beheert of een kleinere thuisinstallatie heeft, Scope 12 inspecties zijn er om uw investering te beschermen en te zorgen dat deze aan de hoogste normen voldoet.

Hoe lang is een Scope 12 inspectie geldig?

De geldigheidsduur van een Scope 12 inspectie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd en de specifieke omstandigheden van uw zonnestroominstallatie. Over het algemeen wordt aanbevolen om een Periodieke Inspectie (PI) uit te voeren om de 3 tot 5 jaar na een initiële Eerste Bijzondere Inspectie (EBI). Deze routine helpt ervoor te zorgen dat uw installatie blijft voldoen aan de geldende normen en veiligheidsvoorschriften.

Waarom Kiezen voor ElIQ?

Bij ELIQ zetten we ons in voor transparantie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Onze centrale belofte is dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Wij zijn uw one-stop-shop voor advies, inspectie en energiebeheer

Meer weten over de Scope 12 keuring?


Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan voor uw scope 12 keuring.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op om uw specifieke behoeften te bespreken.

 


    Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring

    Offerte aanvragen Binnen 24 uur Direct bellen Offerte aanvragen