hero

NEN 3140 Keuring

In Nederland nemen we elektrische veiligheid uiterst serieus. Onze NEN 3140 keuringen zorgen proactief voor een veilige bedrijfsvoering voor zowel installateurs als werkgevers. We richten ons op het voorkomen van incidenten, het identificeren van risico’s en het actief beveiligen van uw elektrische installaties.  

Wat houdt een NEN 3140 Keuring in?

Een NEN 3140 keuring is niet zomaar een inspectie, het is een complete benadering om actief elektrische veiligheid in uw werkomgeving te waarborgen. NEN 3140, de Nederlandse norm voor laagspanningsinstallaties, beschermt uw installaties en apparaten en waarborgt een veilige werkomgeving door periodieke controles.

 

 

Het Belang van NEN 3140

NEN 3140 bepaalt essentiële veiligheidseisen en biedt praktische richtlijnen voor veilig gebruik en inspectie van elektrische apparaten.

Hoewel u niet direct verplicht bent tot een NEN 3140 keuring, bestaat er wel een verplichting vanuit de Arbowet en/of de verzekering om uw elektrische installaties en arbeidsmiddelen regelmatig te laten keuren. Actief kiezen voor NEN 3140 keuringen betekent slim investeren in wettelijke naleving en een veilige werkomgeving.

 

 

Kies voor veiligheid met ELIQ

Onze uitgebreide NEN 3140 keuringen waarborgen een veilige en efficiënte werkomgeving. We bieden visuele inspecties, metingen en gedetailleerde rapportages. We richten ons op onafhankelijkheid en expertise, om u niet alleen te helpen voldoen aan normen, maar ook om u te voorzien van duidelijke en informatieve rapportages.

 

Onze NEN 3140 keuring omvat:  

  • Visuele inspectie van schakel- en verdeelinrichtingen
  • Metingen en beproevingen van de elektrische installatie
  • Gedetailleerd inspectierapport
  • Herstelverklaring indien nodig
  • Beoordeling van herstelwerkzaamheden door een erkende installateur

 

 

ELIQ thermografisch onderzoek met warmtebeeldcamera bij elektrisch meterkast

Voor wie is de NEN 3140 keuring van belang?

De NEN 3140 keuring is onmisbaar voor elk bedrijf met elektrische installaties. Het gaat niet alleen om naleving van wetgeving, maar ook om een actieve investering in de veiligheid van uw personeel, klanten en bezoekers.

 

Met regelmatige NEN 3140 keuringen biedt u gemoedsrust en laat zien dat veiligheid voorop staat in uw bedrijf. Kies voor elektrische zekerheid en neem vandaag nog contact met ons op voor uw NEN 3140 keuring!

 

 

Waarom Kiezen voor ELIQ?

Bij ELIQ zetten we ons in voor transparantie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Onze centrale belofte is dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Wij zijn uw one-stop-shop voor advies, inspectie en energiebeheer.

 

 

 

 

Geïnteresseerd in een NEN 3140 keuring?

Neem vandaag nog actie voor uw NEN 3140 keuring  en vraag nu uw vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur nemen we uw specifieke behoeften door en bieden we een op maat gemaakte oplossing.

 

 


    Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring

    Offerte aanvragen Binnen 24 uur Direct bellen Offerte aanvragen